Vítejte ve světě vnitřního klidu

Jóga v těhotenství aneb dva a přeci jeden

18.11.2014 21:23
Cvičení jógy v těhotenství chápu jako vědomý čas a prostor pro sama sebe a své děťátko v děloze. Jako chvíli zastavení, spočinutí a znovunapojení.
Každý den praktikuji, sedím, dýchám, medituji a pozoruji ten neskutečný vnitřní vesmír, který si od první vteřiny ve mě žije dle svých přesných zákonů.

Slovo jóga znamená jednotu. Těhotná žena je ze své přirozenosti vlastně zosobněním tohoto stavu. Její tělo a tělo vyvíjejícího se plodu jsou po dobu devíti měsíců jedním celkem. Jeden ve druhém dýchají, vyživují se, jsou aktivní i odpočívají, spí a pohybují se. Jsme dva a přeci jeden….

Vědoma si toho, že se nám doba jednoty zkracuje a je otázkou dní, možná jen hodin, kdy budeme rozděleni, užívám si každou minutu a zjišťuji, jak výstižný výraz pro těhotenství - jiný stav - čeština má. S pokorou, úžasem a radostí sleduji každodenní změny a to nejen fyzické. Proces utváření nové lidské bytosti mě nikdy nepřestane fascinovat.
Je to důkaz nesmírné inteligence Matky Přírody. Přeji si, aby ženy prožívaly období těhotenství ve zdraví, s radostí a pocitem zázraku, který se odehrává přímo v jejich těle.

Jóga může být jednou z cest, které tímto směrem vedou. Sama právě na takové cestě jsem a je to nepřenositelný zážitek.

Zatím jsme na společné jógové cestě, která se jmenuje "dva a přeci jeden", ale co nevidět se naše cesta změní na "máma, já a jóga" a s pocitem vnitřní síly, vnitřního klidu a získané důvěry v sebe sama, se na ní moc těším.

 

Vyhledávání

Kontakt

Jana Fabingerová - Jóga s Jankou Fábkou Kladno, Praha FACEBOOK:
Jóga s Jankou Fábkou

mobil: 733 111 773

Dosažené vzdělání

BMSA /Body and Mind Spirit Academy/

- Master Instruktor Powerjogy

- Instruktor Powerjogy

FISAF

- Jóga pro těhotné

- Cvičení po porodu

3D FITNESS ACADEMY

- TRX trenér

- TRX for yoga